субота, 14 червня 2008 13:53

Студенти приготували і з"їли кота

Група студентів з Данської школи журналістики приготувала і потім з"їла кота. У Інтернеті вони розмістили близько 30 фотографій з цього заходу.

Своїм вчинком студенти хотіли привернути увагу громадськості до проблеми вирощування свиней і великої рогатої худоби, проте їх методи були жорстко розкритиковані захисниками прав тварин. Студенти стверджують, що кіт, якого вони використовували в своїй акції, був убитий фермером, який таким чином контролював чисельність цих тварин на своїй землі. Вони також стверджують, що кіт був убитий гуманним способом і приготований професійним кухарем.

Студенти здивовані критичною оцінкою своїх дій і "розчаровані" тим, що їх сторіночку прибрали з Інтернету. "Ми хотіли, щоб люди замислилися про те, що вони їдять, - сказала Лора Мортенсен, член групи. - Лицемірно витрачати тисячі на наших домашніх улюбленців, купуючи при цьому дешеве м"ясо тварин, які утримувалися в жахливих умовах. Чому їсти свинину - це нормально, а кота - ні?". Дівчина призналася, що зважитися на те, щоб їсти м"ясо тварини, яка традиційно вважається домашнім улюбленцем, було дуже нелегко.

У свою чергу в організації з захисту прав тварин вважають, що такий спосіб привернути увагу до проблем тваринного світу виходить за всі рамки, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Студенти приготували і з"їли кота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути