четвер, 17 квітня 2008 10:51

Студент з Вінниці крав гроші з карток через інтернет

20-річний студент, який за допомогою Інтернету крав гроші з кредитних карток приватних осіб, був затриманий Службою безпеки України у Вінницькій області, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-групу УСБУ у Вінницькій області.

За даними прес-служби, 20-річний студент одного з місцевих вищих учбових закладів створив механізм викрадання особистих засобів громадян з їх карткових рахунків в банківських установах.

Ще восени 2007 року він розмістив в мережі Інтернет фіктивне оголошення щодо працевлаштування за кордоном в неіснуючій компанії США.

Охочі повинні були послати резюме у вигляді заповненої анкети, в якій серед іншого вказати реквізити платіжної картки. Отримавши необхідні дані, студент зайшов на сайт магазина мобільного зв"язку і після декількох невдалих спроб, несанкціоновано, без відома банківської установи і власника картки, втрутився в роботу автоматизованих систем, які мають стосунок до обслуговування карткових рахунків. Студент кілька разів зняв з картки кошти.

СБУ порушена кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп"ютерних мереж, що призвело до втрати і підробки інформації) і частиною 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Проводиться слідство.

Нещодавно повідомлялося, що новозеландський підліток Оуен Уокер був визнаний винним в тому, що був лідером міжнародної мережі кіберзлочинців.

Оуен і його колеги використовували ботнети - мережі, частиною яких є "боти" - програми, що встановлюються на будь-якому комп"ютері без відома його власника і що дозволяють контролювати цей комп"ютер ззовні. "Боти", зокрема, збирають інформацію про паролі, банківські рахунки і кредитні картки, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Студент з Вінниці крав гроші з карток через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути