понеділок, 21 січня 2013 08:08

Стросс-Кан виплатив покоївці 1,5 млн доларів компенсації

Стросс-Кан виплатив покоївці 1,5 млн доларів компенсації
Фото: sled.net.ua

Колишній глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан виплатив покоївці Нафіссату Діалло компенсацію у розмірі 1,5 мільйона доларів. Про це повідомляють французькі ЗМІ.За даними газети Le Journal du Dimanche, саме про таку суму говорилося в угоді, відповідно до якої покоївка відмовилася від цивільного позову проти Стросс-Кана. При цьому близько 30% від вартості компенсації Діалло виплатить своїм адвокатам.

Нагадаємо, у 2011 році Діалло звинуватила Стросс-Кана в спробі згвалтування, після чого проти політика була порушена кримінальна справа. Глава МВФ не визнав своєї провини, однак був змушений залишити свій пост на тлі розпочатого міжнародного скандалу. Пізніше справа була закрита через недовіру слідства до Діалло.

Після закриття кримінальної справи адвокати Діалло подали до суду цивільний позов з вимогою матеріальної компенсації. Слухання по ньому почалися в березні 2012 року. У свою чергу, Стросс-Кан подав у суд на покоївку, звинувативши її в краху його політичної кар'єри. У листопаді стало відомо, що сторони домовилися врегулювати справу в позасудовому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Стросс-Кан виплатив покоївці 1,5 млн доларів компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути