Ексклюзиви
вівторок, 05 серпня 2008 14:47

Стрибок на машину Папи Римського обійшовся в чотири роки умовно

Суд німецького міста Вальдсхут-Тінген засудив до чотирьох років умовного ув"язнення чоловіка, який в 2007 році стрибнув у Ватикані на машину Папи Римського Бенедикта XVI, повідомляє AFP.

Як з"ясувалося, засуджений, ім"я якого не називається, вважав себе реінкарнацією Ісуса Христа і намагався замінити Папу як голову католицької церкви. Суд вирішив не направляти "стрибуна" на примусову госпіталізацію в психіатричну клініку, але йому приписали обов"язкові обстеження у психолога.

Втім, 28-річного громадянина ФРН можуть госпіталізувати, якщо він порушить хоч одну зі встановлених судом умов, в числі яких відмова від вживання алкоголю і наркотиків.

У червні минулого року німець спробував схопитися на машину Бенедикта XVI (папамобіль), яка рухалася за площею святого Петра в Римі під час традиційної зустрічі з віруючими. Стрибунові вдалося причепитися до задньої частини папамобіля, але охоронці його звідти стягнули. Сам понтифік того, що відбувається навіть не відмітив, проте двоє охоронців якимсь чином отримали травми.

Безпосередньо після інциденту представник Ватикану повідомляв, що людина, що стрибнула на машину, не намагався заподіяти Папі шкоду, а просто хотів привернути до себе увагу. Німець був допитаний у Ватикані і отримав консультацію психолога в Італії, після чого його перепровадили на батьківщину. Як розповів представник суду у Вальдсхут-Тінгене, за те, що пройшло після інциденту у Ватикані час психічний стан молодої людини стабілізувався.

Зараз ви читаєте новину «Стрибок на машину Папи Римського обійшовся в чотири роки умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути