Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2008 15:03

Страйк польських митників обійшовся Білорусі в десятки мільйонів доларів

Збиток Білорусі від страйку польських митників на білорусько-польському кордоні оцінюється в десятки мільйонів доларів. Про це повідомив в понеділок начальник управління зовнішньоекономічної діяльності міністерства транспорту і комунікацій Білорусії Сергій Негрей.

Він констатував, що ситуація на кордоні, черги на якій досягають вже 45 кілометрів, далека від вирішення. "А доба простою одного автомобіля обходиться фірмі-перевізникові в 300 доларів. Збиток же, який несе економіка Білорусі, - а це упущена вигода від транзиту, збитки торгівлі і вантажоодержувачів, неотриманий прибуток об"єктів сервісу, інші чинники - складає набагато більші суми", - пояснив Негрей.

Тим часом в понеділок вранці найбільша черга, в якій простоює близько 1800 автомобілів, утворилася з польського боку в районі пункту пропуску Козловичі - Кукурики. На пункті пропуску Берестовіца черга розтягнулася на 12 кілометрів, на пункті пропуску Брузги - на 13 кілометрів. На решті пунктів пропуску черг практично немає.

Представники Білоруської асоціації міжнародних автоперевізників (БАМАП) заявляють про різке погіршення санітарної ситуації на білорусько-польському кордоні. Водії, зокрема, не забезпечені ні харчами, ні мінімальними побутовими зручностями, і це "може призвести до негативних наслідків медичного характеру", вважають в БАМАП.

Як повідомлялося раніше, польські митники відмовляються виходити на роботу, вимагаючи підвищення зарплати. Уряд обіцяє збільшити зарплати на 500 злотих (близько 200 доларів), тоді як митники вимагають надбавки втричі більше цієї суми.

В понеділок на переговори з митниками на кордон виїхав прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Страйк польських митників обійшовся Білорусі в десятки мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути