Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 15:34

Столичні ЖЕКи підпорядкують єдиному підприємству

Київська міськдержадміністрація (КМДА) збирається централізувати управління столичним ЖКГ. Для цього буде створене єдине підприємство, яке керуватиме київськими ЖЕКамі. Про це під час брифінгу повідомив голова КМДА Леонід Черновецький.

Л. Черновецький зазначив, що у Києві нараховується близько 10 900 житлових будинків, господарством яких управляють 129 ЖЕКів. До того ж з call-центру мерії за рік надійшло до 10 тис. звернень киян із скаргами на неякісну роботу ЖЕКів. Як правило, мешканці скаржаться на відсутність гарячої, холодної або взагалі води, освітлення в під"їздах, несправні ліфти, діряві дахи і т. д.

"Головна проблема наших ЖЕКів у тому, що ці організації - не прихильники філософії київського мера, яка полягає в тому, що головною дійовою особою у Києві є проста людина", - пояснив столичний градоначальник.

Також він зазначив, що у КМДА немає змоги впливати на роботу ЖЕКів через райдержадміністрації, оскільки там на місцях сидять чиновники, що сповідують "таку ж совдепівську філософію". Тому КМДА планує взяти управління над столичними ЖЕКами у власні руки, створивши єдине підприємство, яке керуватими цими житлово-комунальними структурами.

"КМДА готова за 3 року відремонтувати всі під"їзди, полагодити дахи, замінити застарілі ліфти, провести реконструкцію систем пожежогасіння, побудувати і відремонтувати водопровідні і каналізаційні системи. І на це у нас є гроші", - наголосив мер Києва.

Також Л. Черновецький зазначив, що надалі буде значно посилена робота call-центру при КМДА, "щоб контролювати, які проблеми і труднощі виникають у киян", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Столичні ЖЕКи підпорядкують єдиному підприємству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути