Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 08:22

Сто працівників АЕС у Франції отримали радіоактивне опромінення

Сто працівників одного з об`єктів французької АЕС "Трікастен" отримали легке опромінення в результаті викиду радіоактивного пилу. Інцидент відбувся під час проведення робіт на виведеному з експлуатації реакторі, яким управляє енергетична компанія EDF.

За словами представника компанії, доза опромінювання була значно меншою за допустимий рівень, проте всіх постраждалих в профілактичних цілях обстежено і відправлено додому. Національне агентство з атомної безпеки (ASN) заздалегідь присвоїло інциденту нульовий рівень небезпеки за шкалою від 0 до 7.

Нагадаємо, на початку липня на заводі з виробництва ядерного палива на території АЕС "Трікастен" стався великий витік незбагаченого урану. Інцидент викликав широкий суспільний резонанс і привів до звільнення директора філіалу компанії, що управляє заводом.

За словами глави ASN Жан-Крістофа Ніла (Jean-Christophe Niel), обидві події ніяк не пов`язані між собою і обумовлені індивідуальними чинниками.

Комплекс АЕС "Трікастен" займає площу близько 600 гектарів і є одним з найбільших у світі. На його території розташовано чотири атомні реактори, які виробляють близько шести відсотків всієї електроенергії Франції, повідомляє Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Сто працівників АЕС у Франції отримали радіоактивне опромінення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути