Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 09:39

Стан здоров"я Фіделя Кастро не дозволяє йому виступати на публіці

Беззмінний лідер Куби Фідель Кастро заявив, що стан здоров"я не дозволяє йому виступати на публіці.

У своєму посланні, опублікованому в кубинським державних ЗМІ, команданте повідомив, що в даний час "фізично не здатний безпосередньо спілкуватися з громадянами муніципального округу", від якого він був висунутий на вибори в Національну асамблею, передає Reuters.

81-річний Кастро не з"являвся на публіці більше 17 місяців, після того як було оголошено про те, що він переніс хірургічну операцію на кишечнику. В кінці 2007 року лідер Куби був черговий раз висунутий кандидатом на одне з 614 місць у національному парламенті, яке він повинен посісти задля того, щоб формально залишатися при владі.

Проте не ясно, чи має намір Кастро знов претендувати на посаду голови Ради Міністрів Куби або він поступиться цим постом своєму наступникові. Наразі фактичним главою держави є брат Фіделя - Рауль, а сам команданте вже визнавав, що час поступитися владою молодшим політикам.

У той же час 16 січня президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Силва після зустрічі з Кастро заявив, що команданте достатньо здоровий, щоб знов повернутися у велику політику, повідомляє Корреспондент.net.
Зараз ви читаєте новину «Стан здоров"я Фіделя Кастро не дозволяє йому виступати на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути