понеділок, 24 березня 2008 13:28

Стан учасників голодування у Тбілісі критичний: вони не можуть самостійно пересуватися

Стан здоров"я приблизно 60 активістів грузинської опозиції, які 16-й день проводять голодування біля будівлі парламенту Грузії, медики оцінюють як украй важкий. Особливо критичний стан у кількох лідерів об"єднаної опозиції, які, не дивлячись на вимогу медиків, відмовляються від госпіталізації.

"У кількох учасників голодування у будь-який момент можуть відмовити нирки, внаслідок чого може наступити смерть", - сказала журналістам черговий лікар Кетеван Геджадзе, повідомляє "Комсомольска правда".

Голодування лідерів об"єднаної опозиції та їх прихильників розпочалася 9 березня під кількома вимогами до влади - перерахунку бюлетенів виборців, які взяли участь в президентських виборах 5 січня, звільнення політв"язнів і внесення змін до Виборчого кодексу.

Минулого тижня вимоги учасників акції звелися лише до змін у Виборчому кодексі, проте влада ігнорує і цю вимогу опозиції.

Як заявив у понеділок журналістам один із лідерів опозиції Джонді Багатурія, багато учасників голодування вже не можуть пересуватися без сторонньої допомоги, проте відмовляються приймати медичну допомогу.

За його словами, в понеділок о 18 годині перед будівлею парламенту, де проходить акція, відбудеться масовий мітинг прихильників опозиції, на якому, разом з вимогою по зміні Виборчого кодексу, владі буде висунуто вимогу негайно відновити мовлення телеканалу "Імеді", закритого наприкінці минулого року.

"Ми сповістили тбіліську мерію, що мітинг матиме перманентний характер і проводитиметься щодня до 29 березня. Нас абсолютно не цікавить відповідь мерії, оскільки за законодавством ми маємо право проводити мітинги у будь-який час", - сказав Багатурія. Він повідомив, що в цей час по всьому Тбілісі автоколона прихильників опозиції за допомогою гучномовців скликає населення на мітинг, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Стан учасників голодування у Тбілісі критичний: вони не можуть самостійно пересуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути