четвер, 12 квітня 2007 11:30

Штаб-квартиру The New York Times продають за $500 млн

Компанія Tishman Speyer Properties оголосила про продаж історичної штаб-квартири The New York Times за 500 мільйонів доларів. У листопаді 2004 року ту ж будівлю Tishman Speyer Properties купила за 175 мільйонів доларів, тобто майже в три рази дешевше. Про це повідомляє сама газета The New York Times.

Кожна з 70 тисяч квадратних метрів 15-поверхової будівлі коштуватиме потенційним покупцям приблизно сім тисяч доларів. У 2007 році середня вартість офісного квадратного метра в Манхеттені, за даними Real Capital Analytics, склала трохи менше ніж дев"ять тисяч доларів.

Втім, новим господарям доведеться провести масштабний ремонт і реконструкцію штаб-квартири, яку побудували в 1913 році і тепер вона не відповідає сучасним вимогам до офісів класу А.

Нова штаб-квартира New York Times розташовуватиметься у манхеттенському хмарочосі, архітектором якого є італієць Ренцо П"яно (Renzo Piano). Закінчити будівництво запланували у 2007 році. Разом із шпилем висота будівлі сягає 319 метрів, що робить його третім за висотою хмарочосом Нью-Йорка.

Загальна площа штаб-квартири складе 143 тисячі квадратних метрів, з яких сама компанія The New York Times займе близько 74 тисяч, розташувавшись на поверхах з 2 по 28. Ще дві тисячі квадратних метрів віддадуть під торгові площі, а решта 55,7 тисяч метрів займуть компанії Forest City Ratner і ING Real Estate.

За свою довгу історію компанія, якій окрім The New York Times належать інші регіональні видання, включаючи The Boston Globe і The International Herald Tribune, переїздила всього лиш два рази. Вперше, у 1904 році вона змінила адресу з 42 вулиці на Лонгакр-сквер, який був перейменований на Таймс-сквер. Проте в 1913 році вона переїхала на свою нинішню адресу Західна 43 вулиця, 229. Будівлю газети на Таймс-сквер продали тільки в 1961 році, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Штаб-квартиру The New York Times продають за $500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути