Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 11:16

США заплатять КНДР за знищення реактора $ 20 мільйонів

США готові виплатити КНДР 20 мільйонів доларів за згортання північнокорейської ядерної програми. Як заявив в четвер офіційний представник Держдепартаменту США Шон Маккормак, кошти, призначені для Північної Кореї, вже зарезервовані і будуть передані КНДР відразу ж після того, як Пхеньян виконає свої зобов"язання.

Фінансова допомога буде надана КНДР в обмін на демонтаж об"єктів в ядерному комплексі Йонбен. Станом на початок липня 2008 року, Північна Корея виконала 9 з 12 етапів демонтажу реактора в цьому ядерному комплексі.

Так 27 червня була підірвана охолоджувальна башта головного ядерного реактора в Йонбені. А днем раніше КНДР передала своє ядерне досьє представникам Китаю.

США також пообіцяли, що після того, як КНДР завершить згортання своєї ядерної програми, Північна Корея буде виключена зі списку країн - посібників міжнародного тероризму. Цей крок спричинить зняття санкцій, введених США проти КНДР, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США заплатять КНДР за знищення реактора $ 20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути