четвер, 25 жовтня 2007 10:59

США витратить $2,4 трильйона на майбутні війни

 

Загальні витрати американського бюджету на ведення воєн в Іраку і Афганістані, а також на боротьбу з тероризмом в найближче десятиліття можуть скласти 2,4 трильйона доларів, повідомляється в доповіді Бюджетного управління Конгресу США.

Експерти розрахували витрати на військові операції за двома сценаріями: на випадок різкого скорочення присутності армії США за кордоном або за умови поступового виведення військ. У разі реалізації першого сценарію витрати бюджету складуть від 1,2 до 1,7 трильйона доларів.

Якщо адміністрація США відмовиться від планів різкого скорочення американських контингентів за кордоном, то грошові асигнування на ведення воєн і боротьбу з терором зростуть на 705 мільярдів доларів. Drudge Report відзначає, що витрати на війни до 2017 року складуть по вісім тисяч доларів на душу населення США.

При оцінці витрат бюджету експерти управління враховували витрати на військові і дипломатичні операції в Іраку та Афганістані, боротьбу з терором, медичне обслуговування, компенсації ветеранам за отримані поранення й допомогу сім"ям загиблих військовослужбовців, повідомляє Лента.

Зараз ви читаєте новину «США витратить $2,4 трильйона на майбутні війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути