Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 15:50

США відправляють до Іраку 42 тисячі американських військових

Пентагон оголосив про відправлення до Іраку більше 42 тисяч військових. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Початок введення цих військових до Іраку заплановано на осінь. Вони замінять собою тих американських солдатів, які по графіку повинні в кінці року відправитися на батьківщину. Таким чином, загальна чисельність контингенту армії США в Іраку складатиме 140 тисяч чоловік. Зараз в Іраку знаходяться 155 тисяч американських військових.

До речі, Пентагон скоротив термін служби солдатів в Іраку: на відміну від своїх попередників, солдати, що направляються до Іраку зараз, служитимуть 12 місяців, а не 15.

Також повідомляється, що наступної весни до Іраку направлять 14 тисяч військовослужбовців Національної гвардії. Крім того, приблизно трьом тисячам бійців Національної гвардії наказали готуватися до відправки до Афганістану навесні 2010 року.

Нагадаємо, що раніше планувалося істотно скоротити контингент американських військ в Іраку в липні 2008 року. Проте навесні американське керівництво змінило свої плани, відклавши виведення військ з Іраку на пізніший термін, повідомляє Стрічка.ru.

Зараз ви читаєте новину «США відправляють до Іраку 42 тисячі американських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути