Ексклюзиви
середа, 11 липня 2007 08:39

США спробує вивести війська з Іраку до квітня 2008 року

Спікер палати представників конгресу США демократка Ненсі Пелосіі оголосила про проведення до кінця поточного тижня в конгресі нового голосування з виведення всіх бойових частин американських збройних сил з Іраку до 1 квітня 2008 року.

Пелосі повідомила, що голосування конгресменів проведуть по новому законопроекту, внесеному до конгресу головою комітету у справах збройних сил палати представників, демократом Айком Скелтоном.

Відповідно до цього законопроекту Пентагон буде зобов"язаний почати виведення американських військ з Іраку протягом 120 днів після ухвалення документа і завершити виведення до 1 квітня 2008 року.

У вівторок про майбутнє голосування з питання про виведення військ з Іраку було також оголошено в сенаті США після того, як голова сенатського комітету з збройних сил, сенатор-демократ Карл Левін вніс поправку в проект оборонного бюджету, відповідно до якої міністерство оборони повинне буде здійснити виведення бойових частин американських військ з Іраку до кінця квітня 2008 року.

Демократи в обох палатах конгресу роблять вже другу спробу в законодавчому порядку почати виведення військ з Іраку.

У травні перша спроба демократів закінчилася їх поразкою після того, як Буш наклав вето на законопроект, що містить вимогу про виведення військ, і демократам не вдалося подолати це вето.

У вівторок в США опублікований опитування громадської думки, згідно якого виведення військ з Іраку до квітня 2008 року підтримують сім з десяти американців.

Дослідження, проведене Службою Геллапа і газетою "Ю.Ес.Ей тудей", показало також, що 62% американців вважають введення військ до Іраку помилкою.

У той же час 55% опитаних вважають, що конгрес в своїх діях по Іраку має дочекатися доповіді про ситуацію в Іраку, яка буде обнародувана командуючим американськими військами в Іраку генералом Девідом Петреусом в середині вересня.

Виступаючи у вівторок в штаті Огайо, Буш також закликав американських законодавців дочекатися доповіді генерала, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США спробує вивести війська з Іраку до квітня 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути