Ексклюзиви
субота, 23 серпня 2008 20:24

США розгорнули в Афганістані рекламну кампанію з упіймання бен Ладена

Американці розгорнули в Афганістані масштабну інформаційну кампанію, щоб розповісти афганцям про винагороду, пропоновану за допомогу в упійманні міжнародних терористів. Як передає агентство France Presse, в посольстві США в Кабулі заявили, що в країні було встановлено десять інформаційних щитів, на яких зображені Осама бен Ладен, лідер талібів мулла Мохаммад Омар і американський член "Аль-Каїди" Адам Гадан.

За словами представника американською дипмісії Коріни Сандерс, у Вашингтоні упевнені, що жителі Афганістану можуть мати в своєму розпорядженні інформацію про місцезнаходження терористів. Вона зазначила, що вже протягом декількох місяців рекламні ролики з інформацією про винагороду йдуть на місцевих радіо та телебаченні й в посольство надходять телефонні дзвінки.

Уряд США вважає бен Ладена організатором терактів 11 вересня 2001 року. За допомогу в його упійманні обіцяна нагорода в 25 мільйонів доларів. За муллу Омара обіцяють виплатити 10 мільйонів доларів, а відомості про Гадана оцінюються в один мільйон доларів.

Бен Ладен ховався на території Афганістану в прикордонних з Пакистаном гірських районах. Після початку військової операції США з усунення талібів йому вдалося втекти. Як вважають, він як і раніше ховається десь в горах на кордоні двох країн на території, що контролюється пуштунськими племенами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США розгорнули в Афганістані рекламну кампанію з упіймання бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути