пʼятниця, 30 березня 2007 16:19

США почали розробку пластмаси з курок

У США розпочаті дослідження з метою розробки технології виробництва пластмаси з відходів сільськогосподарського виробництва, таких, як перо птаха і яєчна шкаралупа.

Технології виробництва пластмас з деяких видів рослин, таких, як кукурудза і соя, існують достатньо давно і вони дешевші, ніж "нафтові" аналоги. Проте їх комерційний потенціал зменшується, оскільки кукурудзу і сою починають використовувати для інших цілей, наприклад, для виробництва спирту, який виступає як автомобільне паливо. Крім того, подібний пластик менш красивий, менш стійкий до води і менш довговічний.

У "курячої" пластмаси є ряд безперечних переваг. Курники і м"ясокомбінати можуть служити джерелом практично безкоштовної сировини - на відміну від дорогої нафти. Крім того, вироблена з пір"я, пластмаса буде екологічно чистою - у природних умовах вона утилізується самостійно, без застосування сучасних технологій. За підрахунками Агентства з охорони довкілля США, щорічно на американські звалища відправляються більше 29 млн. тон пластикових відходів. Це складає приблизно 12% споживаної в США пластмаси - інша переробляється.

Основним компонентом нової пластмаси повинен стати білок кератин, який є основним компонентом пір"я, волосся і кігтів. Перші досліди, проведені Політехнічним Інститутом Вірджинії, дали вельми обнадійливі результати, повідомляє Washington Profile.
Зараз ви читаєте новину «США почали розробку пластмаси з курок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути