Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 11:07

США перестали вважати Британію головним союзником у Європі

Білий дім більше не розглядає Велику Британію як свого головного союзника в Європі, пише газета Daily Telegraph з посиланням на джерело в адміністрації президента США Джорджа Буша. У своїй європейській політиці американці відтепер спиратимуться на Францію і Німеччину.

За словами джерела видання, зміна зовнішньополітичних орієнтирів відбулася після приходу до влади наступника Тоні Блера Гордона Брауна. Останній, на відміну від свого попередника, виявився самостійнішим і перестав координувати зовнішню політику Великої Британії з американською адміністрацією.

Зокрема, це проявилося виведенням британського контингенту з іракської Басри і  наміром Брауна у 2008 році відкликати решту  4,5 тисячі солдатів з Іраку. Виходячи з цього, у США вважають, що нинішній глава Даунінг-стріт навряд чи підтримає воєнну операцію проти Ірану.

Крім того, британська сторона до мінімуму скоротила контакти з Білим домом. Якщо Блер щотижня проводив відеоконференції з Бушем, то Браун за останні три місяці лише двічі спілкувався по телефону з американським президентом. Британські міністри також стали рідше відвідувати Вашингтон, повідомляє  Лента.

Зараз ви читаєте новину «США перестали вважати Британію головним союзником у Європі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути