понеділок, 21 травня 2007 20:25

США охоронятиме Україну від молдавської ядерної контрабанди

Національна адміністрація з ядерної безпеки США почала співпрацювати з українським прикордонниками для забезпечення ядерної безпеки кордону.

Державна прикордонна служба України і Національна адміністрація з ядерної безпеки США почнуть спільні дії по боротьбі з ядерною контрабандою.

З цією метою сьогодні в пункті пропуску Кучурган на українсько-молдовському кордоні було введено в експлуатацію обладнання для виявлення радіації.

У посольстві США в Україні вважають, що встановлення такого обладнання є визнанням співробітництва урядів США й України в запобіганні незаконного переміщення ядерних та радіоактивних матеріалів через кордон України.

Протирадіаційне обладнання вже розміщене в п"ятьох пунктах пропуску України на кордоні з Молдовою, у тому числі в Кучургані. Адміністрація має намір продовжувати співробітництво з Україною з розміщення відповідного устаткування ще в 25 пунктах пропуску.

Програма Адміністрації "Друга лінія оборони", у рамках якої проводиться посилення ядерної безпеки кордонів, була створена Конгресом США в 2000 році. Програма передбачає допомогу прикордонним службам інших держав у виявленні радіації на прикордонних переходах, в аеропортах та морських портах і передає в експлуатацію відповідне обладнання, а також допомагає в перепідготовці кадрів.

На сьогодні завдяки Програмі устаткування з виявлення радіації було встановлено більш ніж у 100 пунктах світу, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «США охоронятиме Україну від молдавської ядерної контрабанди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути