Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 16:51

США направили до берегів Ірану третій авіаносець

Американське командування направило до берегів Ірану вже третю ударну авіаносну групу на чолі з найбільшим авіаносцем ВМС США - "Ентерпрайз".

Супровід авіаносця складається з ракетних есмінців класу "Арлей Берк" - "Стаут", "Форрест Шерман" і "Джеймс Вільямс", а також крейсера УРО "Геттісберг", атомного підводного човна "Філадельфія" і корабля забезпечення USNS Supply T-AOE.

На авіаносці розміщено авіакрило CVW 1, пілоти якого брали безпосередню участь в декількох бойових операціях. На озброєнні льотчиків - багатоцільові винищувачі F/Q-18 Super Hornet, а також літаки дальнього виявлення радіолокації E-2C Hawkeye, протичовнові літаки S-3B Viking і транспортні літаки C-2A Greyhound.

Ударна група на чолі з USS Enterprise приєднається до груп на чолі з авіаносцями "Джон Стенніс" (USS Stennis) і "Німіц" (USS Nimitz), які вже знаходяться в регіоні Персидської затоки і Аравійського моря.

Пентагон розглядає можливість розгортання в Червоному морі ще однієї - вже четвертого по рахунку ударного авіаносного угрупування.

Вона повинна буде забезпечити безпеку судноплавства в Червоному морі, Суецькому каналі і східному Середземномор"ї, повідомляє DEBKA.

Зараз ви читаєте новину «США направили до берегів Ірану третій авіаносець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути