пʼятниця, 11 квітня 2014 06:31

США і Німеччина закликали Росію забрати свої війська подалі від України

США і Німеччина закликали Росію забрати свої війська подалі від України
Фото: obozrevatel.com

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили підготовку до чотиристоронніх переговорів щодо України, в яких візьмуть участь представники США, Росії, ЄС і України.

Про це повідомив Білий дім за підсумками телефонної розмови лідерів двох країн, яка була присвячена ситуації в Україні, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"Лідери ( США та Німеччини - ред.) знову закликали Росію відвести свої війська від кордону (з Україною - ред.). Вони також обговорили питання, які стосуються майбутньої зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, США і верховного представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки", - йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

Нагадаємо, 7 квітня стало відомо, що держсекретар США Джон Керрі під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим запропонував протягом 10 днів провести переговори щодо України в новому форматі.

Вчора штаб верховного головнокомандувача Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі опублікував пакет супутникових знімків, на яких зображено місце розташування і тип російської військової техніки вздовж кордону з Україною.

Зараз ви читаєте новину «США і Німеччина закликали Росію забрати свої війська подалі від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути