Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2008 14:48

США і Ізраїль не можуть напасти на Іран - радник духовного лідера

Військово-політичне положення США і Ізраїлю не дозволяє цим країнам виступити проти Ірану з метою знищення його ядерних об"єктів, заявив у вівторок головний радник духовного лідера і керівника ІРІ Яхья Рахим Сафаві.

"Сіоністський режим не володіє достатнім політичним і соціально-економічним потенціалом, щоб починати великомасштабну війну", - сказав Сафаві, слова якого наводить іранське офіційне інформагентство ІРНА.

За його словами, іранська армія, включаючи підрозділи народного ополчення "басидж" (до складу якого входить близько 12 мільйонів іранців) абсолютно боєздатна і готова відбити будь-яку агресію ворога.

Сафаві також відзначив, що 200-тисячний військовий контингент США розміщений в регіоні таким чином, що це являє для нього "серйозну небезпеку".

"Безумовно, американці, які обтяжені Афганістаном, Іраком і Грузією, не відкриватимуть четвертий фронт (для війни з Іраном)", - вважає колишній командувач елітним Корпусом вартових ісламської революції (КСИР) Ірану, повідомляє РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «США і Ізраїль не можуть напасти на Іран - радник духовного лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути