Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 09:40

США готуються відкрити диппредставництво в Ірані

У Тегерані найближчим часом може з"явитися американське диппредставництво, повідомляє в понеділок AP з посиланням на високопоставлених співробітників Держдепартаменту, що побажали залишитися неназваними.

Дипломатичні відносини між США і Іраном були розірвані 30 років тому. Зараз американські дипломати не працюють в Ірані, а всі зв"язки між двома країнами відбуваються через посольство Швейцарії в Тегерані.

За даними AP, Держдепартамент має намір відкрити в Тегерані так звану "секцію американських інтересів". Така структура, що виконує більшість функцій посольства, але офіційно ним не являється, вже існує на Кубі, з якою США також не підтримують дипломатичні відносини.

Після появи "секції американських інтересів" в Ірані, пояснили представники Держдепартаменту, американські дипломати зможуть надавати допомогу дисидентам, студентам і іншим людям, в контактах з якими зацікавлені Сполучені Штати. Така структура також візьме на себе питання оформлення віз і зможе знайомити місцеве населення з американською культурою.

Питання про створення "секції американських інтересів" в Тегерані, розповіли співбесідники AP, з"явився на порядку денному після того, як Швейцарії кілька місяців тому уклала з Іраном великий контракт на постачання газу. При цьому вони підкреслили, що остаточне рішення про появу такого диппредставництва, поки не прийнято, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США готуються відкрити диппредставництво в Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути