Ексклюзиви
понеділок, 16 лютого 2009 16:46

США будують військову базу в Гондурасі

США будують військову базу в Гондурасі
На минулих вихідних представник ВМС Гондурасу підтвердив чутки про те, що США планують побудувати в цій центральноамериканській країні військову базу, основною метою якої буде боротьба з наркотрафіком в районі Карибського моря. За його словами, будівництво споруд вже розпочалося, а розташована база буде біля лагуни Каратаска на південному сході Гондурасу. Її будівництво фінансується спільно Вашингтоном та Тегусігальпою і, як передбачається, буде завершено на початку 2010 року. Після завершення будівництва база стане найважливішою пунктом постачання та місцем дислокації спільних військ Гондурасу та США у боротьбі з наркотрафіком в районі Карибського моря.

У зв"язку з особливим географічним положенням узбережжя Карибського моря на сході Гондурасу стає єдиним шляхом транспортування наркотиків колумбійськими торговцями на північ. Останніми роками морський патруль Гондурасу перехопив в цьому районі велику кількість катерів та невеликих літаків з доставки наркотиків, проте значний об"єм небезпечного зілля все ж таки проник в Сполучені Штати.

За матеріалами Известия

Зараз ви читаєте новину «США будують військову базу в Гондурасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути