субота, 28 серпня 2010 14:15

Співробітника держдепу США звинувачують у розголошенні секретної інформації

Співробітника держдепу США звинувачують у розголошенні секретної інформації

Мін'юст США звинувачує колишнього співробітника держдепартаменту США у розголошенні секретної інформації та передачі її журналістам одного з місцевих телеканалів.

"Стівен Джин-Ву Кім у червні 2009 року свідомо розкрив інформацію, що міститься в розвідувальній доповіді з грифом Абсолютно секретно. Він передав інформацію репортерові національного ЗМІ, у якого не було допуску для ознайомлення з даними такого рівня. Розголошення інформації відноситься до сфери національної безпеки, а також описує розвідувальні джерела і методи роботи розвідки ", - говориться в обвинувальному висновку, складеному представниками держобвинувачення.

У п'ятницю велике журі суду в столичному окрузі Колумбія розглянуло обвинувальний висновок та ухвалило рішення висунути Кіму звинувачення. У разі визнання його провини Кіму може загрожувати ув'язнення терміном до 10 років. У п'ятницю 43-річний обвинувачений вперше з'явився перед судом, де у нього взяли первинні свідчення.

У документах держобвинувачення наголошується, що Кім не був штатним співробітником держдепу, а був найманим працівником і працював аналітиком за федеральним контрактом в якості підрядника.

Американські ЗМІ повідомляють, що секретну інформацію Кім передавав журналістам телекомпанії Fox News, а стосувалася вона розвідданих по Північній Кореї.

Також Мін'юст звинувачує Кіма в тому, що він дав неправдиві свідчення слідчим з ФБР, що розслідували справу у вересні 2009 року.

"Тоді він спростував інформацію про те, що зустрічався з журналістом. За словами обвинувачуваного, останній контакт із ЗМІ у нього був у березні 2009 року, в той час як після цієї дати він періодично зустрічався з представниками преси", - стверджує звинувачення.

Кім своєї провини не визнає.

За матерiалами: РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Співробітника держдепу США звинувачують у розголошенні секретної інформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути