вівторок, 09 жовтня 2007 10:14

Список найбагатших китайців за версією Forbes очолила 26-річна Ян Хуейянь (ФОТО)

26-річна Ян Хуейянь очолила список найбагатших людей КНР за версією журналу Forbes. За даними видання, її статки оцінюються в даний час у 16,2 млрд доларів.  

Найбагатша мешканка Китаю, що носить також титул найбагатшої жінки Азії, зобов"язана своїм благополуччям успішному проведенню в нинішньому році первинного розміщення на фондовому ринку Гонконгу акцій (IPO) її компанії "Бігуйюань" (Country Garden Holdings Ltd), зайнятої у сфері нерухомості, відзначає ИТАР-ТАСС.

На другому місці розташувався інший представник інвестиційно-будівельного бізнесу Китаю - глава компанії "Шимао Цзітуань" (Shimao) магнат Сюй Жун мао. Його капытал оцінюється в 7,3 млрд доларів.

Третє місце посыв Го Гуанчан, власник інвестиційний-промислового холдингу "Фусин Гоцзі" (Fosun Group), чий капітал перевищив 4,85 млрд доларів.

За оцінками аналітиків, нова трійка лідерів списку найбагатших людей Китаю примноженням свого багатства зобов"язана різкому зростанню цін на нерухомість протягом останнього року у великих містах країни.

У китайському списку Forbes, що налічує 40 прізвищ, -  тільки мільярдери материкового Китаю без урахування Гонконгу. Їх сукупне багатство оцінюється в 120 млрд доларів. У 2007 році в списку з"явилося 20 нових персон.

 

Зараз ви читаєте новину «Список найбагатших китайців за версією Forbes очолила 26-річна Ян Хуейянь (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути