Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 12:58

Спілберг виявив у себе вдома крадену картину

У колекції знаменитого кінорежисера Стівена Спілберга опинилася картина Нормана Роквелла "Russian Schoolroom" ("Російська класна кімната"), що числиться в розшуку з 1973 року.

Про те, що полотно знаходиться у нього, Спілберг сам повідомив ФБР. Про це розповіли в п"ятницю представники цієї служби. Звернутися до ФБР Спілберг вирішив після того, як його помічники випадково виявили, що полотно Роквелла фігурує в списку викрадених предметів мистецтва, розміщеному на офіційному сайті Федерального бюро розслідувань.

"Russian Schoolroom" була викрадена в 1973 році з виставки робіт Роквелла в Клейтоні, штат Міссурі. Наступні 15 років про місцезнаходження полотна інформації не було, проте в 1988 році картина була виставлена на аукціоні в Новому Орлеані й пішла з молотка.

За словами представників Спілберга, картина була куплена кінорежисером в 1989 році у офіційного арт-ділера, який гарантував юридичну чистоту операції. Знаменитий кінорежисер заявив, що готовий всесторонньо співпрацювати з правоохоронними органами, зокрема, повернути картину, якщо буде вирішено, що він володіє полотном на незаконних підставах, йдеться в офіційній заяві ФБР, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Спілберг виявив у себе вдома крадену картину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути