четвер, 01 липня 2021 12:40

Спека, дощі й урагани: липень здивує перепадами погоди

Спека, дощі й урагани: липень здивує перепадами погоди
Синоптики прогнозують спеку та дощі у липні. Фото: pixabay.com

Липень в Україні буде спекотний. Температура в південних областях може досягати +40°С. Водночас у першій половині місяця можливі рясні опади.

"У першій половині липня будуть дощі з грозами, градом і шквалами. Більше опадів чекаємо в північних і західних регіонах, менше - в центральних і східних областях, а на Півдні - переважно суха погода. Температура в середньому триматиметься на рівні 23-27 градусів тепла вдень і 16-18 градусів тепла вночі. У Причорномор'ї позначки термометрів досягатимуть плюс 35 градусів. Абсолютний максимум температури повітря становитиме до плюс 39,7 градуса. У Харківській, Луганській, Херсонській і Одеській областях місцями плюс 41 градус. У гірських районах 24-30 градусів тепла", - повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталя Голеня.

У липні будуть дощі з ураганами, переконаний народний синоптик Леонід Горбань:

"2 липня чекаємо на сильні дощі, можливо, ураган. Таку ж картину спостерігаю 5-11 липня. Дощитиме 16-17 липня, а 25-26 знову прогнозую бурю. Щодо температури повітря, то до 10 липня матимемо плюс 27-29 градусів. Потім на кілька днів похолодає приблизно на 4 градуси. З 17 липня повернеться спека. Повітря прогріється до 28-33 градусів тепла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину України заливатимуть дощі: де чекати на грозу

В Україні можуть бути проблеми з урожаєм через нестабільну погоду.

"Червневі дощі й вітер повалили частину кукурудзи, ячменю та пшениці. Сподіваємося, що посіви піднімуться, але можливі липневі дощі надії на це практично не лишають. Рослини, що лежать на землі, почнуть активно гнити. Після дощів ударить спека. Те, що лишилося живим, може згоріти. Комфортної погоди немає - то ллє, то пече. Від добрив і засобів захисту немає жодної користі. 70 відсотків змиває дощами. Поля заростають бур'янами", - сказав агроном Олександр Кисіль.

1 липня в столиці очікуються грози, град і шквали. Вітер сягатиме 15-20 м/с. Оголосили перший рівень небезпечності, жовтий.

Для уникнення травмувань у таку погоду варто триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев і конструкцій будівель, що можуть зірватися. Під час грози треба зачинити вікна й не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері. З балконів варто прибрати предмети, які можуть випасти назовні.

Зараз ви читаєте новину «Спека, дощі й урагани: липень здивує перепадами погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути