пʼятниця, 13 червня 2008 20:46

Спецоперація СБУ: розкрито 8 центрів незаконного збуту трамадолу

За перший день загальнодержавної спеціальної операції для припинення зловживання трамадолом СБУ й МВС розкрили 8 центрів незаконного збуту ліків. Також задокументували 5 фактів протиправної діяльності й порушили 6 кримінальних справ.

Зокрема, у Львівській області спільною групою СБУ й МВС України припинена діяльність злочинного угруповання, причетного до незаконного поширення нарковмісних лікарських засобів.

П"ять членів ОЗУ арештовані, порушено 2 кримінальні справи, вилучено понад 61 тисячу капсул трамадолу (вартість вилученого наркотику на "чорному ринку" перевищує 366 тис грн).

У Запорізькій області співробітниками СБУ затриманий місцевий житель, що незаконно зберігав з метою подальшого збуту 2 тис капсул трамадолу, а також інші небезпечні лікарські засоби.

Разом з ліквідацією центрів незаконного збуту трамадолу почато перевірку його виробників та оптових постачальників.

У підсумку тільки в Харківському регіоні виявлено 11 суб"єктів ведення господарства, у яких локалізовано майже 21 млн капсул і 50 тис ампул трамадолу, виготовлених на фармацевтичних підприємствах Харкова.

У Дніпропетровській області вилучено ще понад 116 тис капсули.

Нагадаємо, спецоперація для припинення зловживання трамадолом і приведення його обсягів, що перебувають в обігу, до медичного обґрунтованих меж, почалася 12 червня.

5 червня Кабінет міністрів України на засіданні 5 червня вніс трамадол до переліку наркотичних засобів. Згідно з рішенням уряду, трамадол внесено до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Спецоперація СБУ: розкрито 8 центрів незаконного збуту трамадолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути