Ексклюзиви
субота, 10 березня 2018 15:30

"Співучасник" Рубана прокоментував свою появу у звинуваченнях СБУ

"Співучасник" Рубана прокоментував свою появу у звинуваченнях СБУ
Валерій Шашкін відкидає звинувачення СБУ про співпрацю з Рубаном. Фото: Interfax

Валерій Шашкін стверджує, що товаришує з підозрюваним, але жодних спільних справ з ним не мав.

Фігурант "справи Рубана" доброволець та один з засновників "Батальйонного братерства" Валерій Шашкін відкидає свою причетність до звинувачень на адресу керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. А також впевнений у невинуватості Рубана. Про це Шашкін розповів ТСН.

У підозрі СБУ щодо Рубана Шашкіна називають співучасником підозрюваного. У документі йдеться: "Діючи з власних ідейних переконань та мотивів для забезпечення виконання виниклого умислу на вчинення терористичного акту Рубан В.В. за невстановлених обставин, місці та часі, але не пізніше 14.11.2017, діючи умисно, здійснив дії щодо готування до вчинення вказаного злочину, а саме підшукав співучасників – радикально антиукраїнськи налаштованих громадян України: Шашкіна В.А., Мезенцева О.В., Захарченка О.В., Березня Г.П., Ляща С.В. та інших невстановлених осіб, яких підбурив до участі у вчиненні злочину та вступив з ними в змову на вчинення запланованого терористичного акту. Вказані особи усвідомлюючи суспільно небезпечний характер запланованих дій надали згоду на участь у зазначеному злочині".

Шашкін запевняє, що не тільки не брав участі в означених діях, але й взагалі не мав спільних справ з Рубаном, хоча й давно з ним знайомий.

"Я не в курсі. В нас була паралельна діяльність, ніяк не змішувалася, хоча ми вже давно друзі. Ми зустрічались, обмінювались думками. Він займався "Офіцерським корпусом", я – своїми справами, і ми ніяк не перетинались, ані за документами, ані іншим якимось чином. Те, що вже мене долучили до справи – це вже відверта тупість", - запевняє Шашкін.

Фігурант справи каже, що востаннє бачився з Рубаном минулого року, але говорили вони на загальні теми.

"Точно знаю, що зустрічався з Рубаном десь 7-8 листопада 2017 року, десь на півгодини. Приїжджав до Києва на анонсовану Саакашвілі акцію і обмнялся думками з Рубаном десь в парку на прогулянці. І це називається підготовка до теракту?" - обурюється чоловік.

Також Шашкін запевняє, що востаннє мав розмову, причетну до діяльності Рубана, ще кілька років тому.

"У 2014 році в нас двох бійців батальйону взяли в полон, і я дзвонив йому, просив допомогти. Тоді ми звертались до різних інстанцій, і інші (не "Офіцерський корпус" – ред.) зреагували швидше – одного визволили афганці, а другий взагалі сам втік. А так жодними спільними справами я з ним не займався", – запевняє Шашкін.

Фігурант справи стверджує, що не тільки давно не зустрічався з Рубаном, але й сам давно не полишав Одеси, де мешкає. Правоохоронці до нього не навідувались, ані з обшуками, ані з повістками на допит. Також Шашкін не знайомий з іншими "співучасниками", які фігурують у справі.

У причетність Рубана до злочинів Шашкін також не вірить, вважає справу "тиском". Мовляв, переговорник мав великий авторитет серед військових, і його впливу могли побоюватись.

"Якимось чином пов'язати його юридично з тим, що сталося – неможливо. Це дурна підстава. Вони спеціально роблять з Рубана героя-мученика нації. Ну хай роблять… Найбільшим його противником, який заважав в питаннях звільнення полонених, завжди був Медведчук. А тут виявилось, що він "людина Медведчука". Це повна дурість", - запевняє Шашкін.

Нагадаємо, керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали 8 березня на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. У повідомленні про підозру переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.

Рубан звинувачення відкидає і стверджує, що був лише водієм, а про зброю в авто нічого не знав. Суд ухвалив Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців без права застави.

Зараз ви читаєте новину «"Співучасник" Рубана прокоментував свою появу у звинуваченнях СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути