Ексклюзиви
середа, 18 липня 2007 15:15

Шотландський мільярдер пожертвує майже весь статок на благодійність

Шотландський мільярдер сер Том Хантер пожертвує на благодійність два мільярди доларів. Це найбільший благодійний внесок в історії Великобританії.

Пожертвування складе майже 90 відсотків статків сера Хантера, сукупний об"єм яких оцінюється більш ніж в 2,2 мільярда доларів. Першим в Шотландії мільярдером сер Хантер став в квітні поточного року.

Три роки тому він перевів більше 200 мільйонів доларів до фонду Hunter Foundation, що спеціалізується на проектах в Африці. Хантер створив його разом з своєю дружиною в 1989 році.

46-річний мільярдер, який продав дев"ять років мережу магазинів JJB Sports за пів мільярда доларів, вважає, що великі статки накладають велику відповідальність. Своїм трьом дітям він має намір залишити достатньо засобів, проте не хоче "обтяжувати" їх своїм багатством.

Сер Хантер не єдиний підприємець, що щедро жертвує на благодійність. Недавно лорд Сейнсбері, який володіє третьою по величині мережею супермаркетів у Великобританії, заявив, що має намір зробити аналогічний внесок в організацію Gatsby Foundation, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шотландський мільярдер пожертвує майже весь статок на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути