середа, 07 травня 2008 18:26

СОТ не знає, що робити з інфляцією

Світова торгова організація (СОТ) не може запропонувати спосіб вирішення проблеми надмірного зростання цін на продовольчі товари, але угода Дохийського раунду переговорів по лібералізації міжнародної торгівлі може запропонувати довгострокові рішення, повідомив гендиректор СОТ Паскаль Ламі.

"Не дивлячись на те, що СОТ не може запропонувати швидкодіючого засобу для подолання кризи, що вибухнула, але після закінчення Дохийського раунду переговорів ми можемо запропонувати механізм вироблення довгострокових рішень", - додав він.

Угода в рамках цього раунду переговорів дозволить ослабити негативну дію зростання цін за рахунок зниження бар"єрів в торгівлі сільськогосподарськими товарами, мовиться в повідомленні гендиректора СОТ.

Проте для того, щоб завершити тривалі переговори цього року, необхідно добитися істотних результатів вже в найближчі тижні, вважає Ламі.

"В результаті підписання угоди ми зможемо подолати спотворену міжнародної торгівлі, що приведе до її зростання, а також допоможе найефективніше пристосовувати об"єми пропозиції до змін в об"ємах попиту", - цитує Reuters гендиректора СОТ.

За матеріалами: Reuters, Взгляд

Зараз ви читаєте новину «СОТ не знає, що робити з інфляцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути