Ексклюзиви
субота, 08 березня 2008 16:21

Сосиски в українських магазинах лише на 7% складаються з м"яса

Сосиски, що продаються в українських магазинах, в полімерній оболонці на 45% складаються з емульсії (перемелені і уварені до стану світло-сірої кашки шкура, кістки, субпродукти, відходи м"ясовиробництва) і на 25% з соєвого білка. Вміст в них м"яса - 7%, а м"яса птиці - 15%. Останнє складають мука, крохмаль і смакові добавки.

Про це говорять результати дослідження, проведеного на замовлення видання "Дзеркало тижня" Інститутом екогігієни і токсикології імені Л.Медведя.

Згідно з даними дослідження, сардельки на 35% складаються з емульсії, 30% продукту складає соєвий білок, 15% - м"ясо, 10% - м"ясо птиці. У вареній ковбасі емульсії і соєвого білка міститься по 25%, м"яса - 10%, м"яса птиці - 30%.

"Право на існування має будь-яка продукція, якщо вона відповідає вимогам ГСТУ або ТУ, але при цьому виробник повинен надати покупцям достовірну інформацію про склад продукту", - прокоментувала результати дослідження Клавдія Максименко, яка відстоює права споживачів в рамках проекту ЄС і ПРООН "Співтовариство споживачів і суспільні об"єднання".

"Якщо ковбаса виготовлена з крохмалю, сої та інших добавок, її слід і називати відповідно, наприклад, соєвий батон, і продавати його за відповідною ціною, - підкреслює вона. - Тоді покупець нарешті дістане можливість вибирати між рослинними компонентами і м"ясними, і знатиме, що він дає своїм дітям на сніданок - м"ясопродукт або підфарбовану емульсію з харчовими добавками", повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Сосиски в українських магазинах лише на 7% складаються з м"яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути