Про це говорять результати дослідження, проведеного на замовлення видання "Дзеркало тижня" Інститутом екогігієни і токсикології імені Л.Медведя.
Згідно з даними дослідження, сардельки на 35% складаються з емульсії, 30% продукту складає соєвий білок, 15% - м"ясо, 10% - м"ясо птиці. У вареній ковбасі емульсії і соєвого білка міститься по 25%, м"яса - 10%, м"яса птиці - 30%.
"Право на існування має будь-яка продукція, якщо вона відповідає вимогам ГСТУ або ТУ, але при цьому виробник повинен надати покупцям достовірну інформацію про склад продукту", - прокоментувала результати дослідження Клавдія Максименко, яка відстоює права споживачів в рамках проекту ЄС і ПРООН "Співтовариство споживачів і суспільні об"єднання".
"Якщо ковбаса виготовлена з крохмалю, сої та інших добавок, її слід і називати відповідно, наприклад, соєвий батон, і продавати його за відповідною ціною, - підкреслює вона. - Тоді покупець нарешті дістане можливість вибирати між рослинними компонентами і м"ясними, і знатиме, що він дає своїм дітям на сніданок - м"ясопродукт або підфарбовану емульсію з харчовими добавками", повідомляє "Подробности".
Коментарі