Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 11:28

Сосиски і гамбургери можуть викликати рак

Поширений харчовий фарбник, який додають в сосиски і гарбургери, може призводити до виникнення раку. Про це повідомило Європейське агентство з продовольчої безпеки (ЄАПБ).

Штаб-квартира Агентства знаходиться в італійському місті Парма. Там і повідомили назву фарбника: Red 2G, на продуктових упаковках він позначається як E 128.

Тести, проведені на тваринах, показали, що після попадання в організм Red 2G перетвориться в анілін. Ця речовина може викликати рак тварин і людини, а також породжувати генетичні зміни в клітках організму.

Наукова рада ЄАПБ анулювала норми, що існували до цих пір і визначали безпечну концентрацію Red 2G в продуктах харчування. При цьому агентство утрималося від заклику до повної заборони цієї речовини в харчовій промисловості.

Агентство ознайомило з своїми висновками Європейську комісію. За словами експертів, питання про заборону Red 2G вирішуватиме Єврокомісія, а також національні уряди країн, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Сосиски і гамбургери можуть викликати рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути