Ексклюзиви
понеділок, 17 грудня 2007 10:44

Щорічно число природних катастроф у світі зростає на 20%

Щорічно число природних катастроф у світі зростає на 20%
Щорічно число природних катастроф в світі зростає, в середньому, приблизно на 20%. Такого невтішного висновку дійшли фахівці Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Минулий рік не став виключенням, побивши за числом природних катаклізмів усі попередні роки, наголошується в щорічній доповіді організації. 2006 року, зазаначається в документі, в світі сталося 427 природних катастроф, що означає зростання на 70 відсотків за останні 3 роки. Більше за все фахівців організації турбує різке зростання числа загиблих у результаті землетрусів, цунамі, повеней. За останні 10 років смертність у катастрофах збільшилася з 600 тис. до 1,2 млн осіб на рік, а кількість потерпілих зросла з 230 до 270 млн.

Автори доповіді поставили перед собою завдання, крім іншого, привернути увагу чільників держав, які найчастіше зазнають дії стихії, до становища найбільш беззахисної частини суспільства – жінок, інвалідів, старих, дітей, що більше ризикують стати жертвами катастроф. За даними експертів федерації, постраждалих із цієї категорії, зазвичай, в 3 рази більше порівняно з рештою населення, повідомляє АМИ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Щорічно число природних катастроф у світі зростає на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути