вівторок, 09 жовтня 2007 16:08

Щонайменше 40 людей убиті в ході рейду суданської армії в Дарфурі

Більше 40 чоловік убито і десятки отримали поранення в ході рейду суданської армії в місті Мухаджірія, розташованому в регіоні Дарфур. Про це йдеться в поширеній заяві повстанській Суданській визвольній армії (СОА).

Одна з фракцій СОА на чолі з Мінні Аркуа Міннауї була єдиним угрупуванням повстанців, що підписало в 2006 році мирну домовленість з центральним урядом в Хартумі. Представник Міннауї заявив, що "різанина в Мухаджірії не дозволить провести мирні переговори" по Дарфуру, заплановані на 27 жовтня в Лівії.

У Дарфурі з 2003 року йде озброєний конфлікт між арабізірованими племенами, яких підтримують власті країни, і землеробськими африканськими народностями. За різними оцінками, в результаті конфлікту загинули від 200 до 400 тисяч чоловік, 2,5 млн стали біженцями.

Напередодні місто Хасканіта в суданській провінції Дарфур був повністю зруйнований урядовими військами. Більшість будівель в місті спалена. Пожежі почалися в середу. Проте відомо, що вони почалися після того, як місто було зайняте урядовими військами.

Суданські військові так і не прокоментували цих повідомлень. Керівництво Африканського союзу, у свою чергу, відзначає, що не може давати коментарів з приводу спалювання селища, оскільки його представники пішли з цього району ще в минула неділя. Тим часом деякі західні ЗМІ передають з Хартума, що в розгромі Хасканіти брали участь і миротворчі сили Африканського союзу, бажаючи помститися за розгром їхнього табору і вбивства 10 військовослужбовців, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Щонайменше 40 людей убиті в ході рейду суданської армії в Дарфурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути