понеділок, 13 жовтня 2008 09:23

Сомалійські війська спробували звільнити захоплене піратами судно

Війська Сомалі зробили невдалу спробу звільнити захоплене піратами 9 жовтня 2008 року судно, що перевозило цемент. За офіційними даними, в результаті операції було убито двоє піратів, проте членів команди сухогруза визволити з полону не вдалося. За попередніми даними, в команді судна - громадяни Сірії і Сомалі.

Напередодні в Аденській затоці біля берегів Сомалі пірати захопили грецький сухогруз з хімікатами на борту. За даними Міжнародного морського бюро, екіпаж судна складається з 20 чоловік. Сухогруз став 69-м судном, захопленим біля берегів Сомалі з початку цього року.

5 вересня 2008 року в нейтральних водах біля побережжя Сомалі пірати захопили українське судно Faina. На борту судна знаходилися троє росіян, 17 українців і один латвієць. Пізніше один з росіян помер від гіпертонічного кризу. Судно слідувало під прапором Беліза до Кенії і перевозило військову техніку, зокрема, 33 танки Т-72 і запчастини до бронетехніки. Сьогодні закінчується триденний ультиматум піратів, після якого вони обіцяли підірвати судно. Пірати заявляють, що готові звільнити українське судно при отриманні викупу у розмірі 8 мільйонів доларів. Спочатку за звільнення Faina пірати вимагали 20 мільйонів доларів, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські війська спробували звільнити захоплене піратами судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути