Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 13:47

Сомалі визнана найнестабільнішою країною в світі

Сомалі вперше визнана найнестабільнішою країною в світі за даними рейтингу Failed States Index. Про це повідомляє The Financial Times.

Щорічний Failed States Index складений журналом Foreign Policy і Фондом миру (The Fund for Peace). На другому місці за ступенем нестабільності виявився Судан (у минулому році він був визнаний найнестабільнішою країною), а на третьому - Зімбабве.

Четверте місце дісталося Чад, п"яте - Іраку. В порівнянні з минулим роком Ірак досяг помітного прогресу: у рейтингу 2007 року він займав друге місце. Таку зміну пов"язують із збільшенням військової присутності США, але, як вважають автори рейтингу, про довготривале поліпшення ситуації в країні говорити не можна.

Сім місць в першій десятці 2008 року дісталися країнам Чорної Африки. За Іраком в списку слідують Демократична Республіка Конго, Афганістан, Кот-д"Івуар, Пакистан та Центральноафриканська Республіка. За ними значаться Гвінея, Бангладеш, М"янма, Гаїті та КНДР.

Автори дослідження особливо підкреслюють, що в числі 60 найменш стабільних країн опинився Ізраїль, що зайняв 58 місце. Це пов"язують з напруженою ситуацією на західному березі річки Йордан, економічною нерівністю та іншими проблемами.

Рейтинг 2008 року включає 177 держав. Ступінь їхньої стабільності оцінювався по 12 соціальним, економічним, політичним та військовим показникам на основі більше 30 тисяч відкритих джерел. Як повідомляється на сайті Фонду миру, найбільш стабільними в 2008 році країнами були визнані Норвегія, Фінляндія та Швеція. Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Сомалі визнана найнестабільнішою країною в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути