Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 12:20

Сьогодні - всесвітній день чистих рук

Більше 120 мільйонів дітей в Південній Азії візьмуть участь в акції ООН "День чистих рук", яка проходить в середу відразу в 76 країнах вперше. Мета ініціативи - показати, як просте миття рук водою з милом допомагає ефективно боротися з гепатитом і дизентерією.

За даними ООН, щорічно від цих хвороб вмирають 3,5 мільйона дітей. Лікарі вважають, що елементарне миття рук з милом могло б в рази скоротити це число.

Як заявила представник ЮНІСЕФ Сара Кроув, "дослідження в Пакистані і Індії підтвердили, що дотримання правил гігієни може врятувати до 50% чи навіть більше тих, хто страждає на пневмонію, діарею, будь-які види респіраторних захворювань, глисти, очні інфекції - міріади захворювань, які передаються таким чином".

Як передає ВВС, акція також покликана подолати помилку, що руки досить просто мити водою, без мила.

Хоча мило доступне 96% населення земної кулі, в деяких країнах воно все ще залишається розкішшю: у Ефіопії, наприклад, для дезинфекції використовується пісок або попіл, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні - всесвітній день чистих рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути