Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 09:39

Сьогодні презентують фільм про історію Михайлівського монастиря

У Києві презентовано новий науково-популярний фільм про історію Михайлівського Золотоверхого монастиря. Прем"єра фільму "Михайлівський Золотоверхий монастир. 900 років" відбудеться сьогодні у столичному кінотеатрі "Київ". 23 листопада його покажуть на Першому національному каналі.

Про це повідомили на прес-конференції намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, ректор Київської православної богословської академії Владика Димитрій (Рудюк) та кінорежисер-постановник фільму, заслужений діяч мистецтв України Василь Вітер.

Владика Димитрій нагадав, що у липні цього року відбулися офіційні урочистості з нагоди 900-річчя Михайлівського Золотоверхого монастиря відповідно до Указу Президента України. Презентація фільму відбудеться в рамках запланованих до ювілею заходів. У фільмі розповідається вся історія монастиря.

У свою чергу, Вітер повідомив, що це вже другий знятий ним фільм про Михайлівський Золотоверхий монастир (перший був присвячений відбудові храму). Замовлення на нього надійшло від Міністерства культури і туризму у квітні поточного року. Спочатку планувалось зняти фільм тривалістю приблизно 30 хвилин, але під час роботи було виявлено багато цікавих фактів, і тому кінцева версія фільму становить 52 хвилини.

Знімалась стрічка у тісній співпраці з духовенством монастиря, яке надавало свої консультації, поради щодо сценарію фільму.

Бюджет фільму становить 285 тис. грн.

На сьогоднішню прем"єру фільму о 19.00 до кінотеатру "Київ" запрошені науковці, представники громадськості, духовенства, органів державної влади.

На УТ-1 фільм демонструватиметься 23 листопада о 16.50, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні презентують фільм про історію Михайлівського монастиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути