Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 09:11

Сьогодні православні святкують Собор архангела Михайла - покровителя воїнства

Сьогодні православна церква святкує Собор архангела Михайла - головного ангела, який вважається також небесним покровителем воїнів.

За переказами, архангел Михайло зумів здолати сатану, скинувши його в пекло. На згадку про цю перемогу Церква називає Михайла архистратигом, тобто головним полководцем небесного воїнства.

У Священному Писанні архангел Михайло називається "князем", "вождем воїнства Господнього" і зображається як головний борець проти диявола і беззаконня. У Старому Завіті архангел Михайло виступав головним чином як військовий покровитель народу Божого і вісник перемог над військами язичників.

Церква шанувала архангела Михайла як захисника віри і борця проти єресі і всякого зла. На іконах архистратига зображають з вогненним мечем в руці або зі списом, що скидає диявола. На початку IV століття в Церкві було встановлено свято Собору (сукупності) ангелів на чолі з архангелом Михайлом.

На Русі архистратигові Михайлу спрадавна присвячувалися храми, каплиці і монастирі. Образ архангела прикрашав військові прапори і корогви, зброю і ратну зброю. Його ім"ям називалися окремі військові з"єднання і кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні православні святкують Собор архангела Михайла - покровителя воїнства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути