субота, 12 квітня 2008 13:54

Сьогодні День працівників ракетно-космічної галузі України

Професійне свято працівників ракетно-космічної галузі України відзначається щорічно 12 квітня.

Свято встановлене Указом Президента N230/97 від 13 березня 1997 року на знак значного внеску працівників ракетно-космічної галузі України в наукові дослідження, створення сучасної ракетно-космічної техніки і впровадження високих космічних технологій в народне господарство.

Цього дня в 1961 році вперше в світі був здійснений політ людини в космос. Старт корабля "Восток" проходив на космодромі Байконур. Перша людина Землі, яка вийшла в космос, - Юрій Гагарін. Рейс космонавта продовжувався 108 хвилин, під час яких вдалося здійснити один обліт по орбіті Землі.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітали працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом. Як наголошується у привітанні Прем"єра, завдяки наполегливій праці та інтелекту працівників ракетно-космічної галузі про наукові досягнення українців знає весь світ.

Ракетно-космічний комплекс є одним з провідних і конкурентоздатних в структурі промислового виробництва України. Про це йдеться в привітанні голови Верховної Ради Арсенія Яценюка. "Без перебільшення можна сказати, що він, маючи значний науково-технічний, виробничий і кадровий потенціал, значною мірою впливає на розвиток машинобудівної галузі, економіки держави в цілому, стверджує авторитет України в світі", повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні День працівників ракетно-космічної галузі України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути