Ексклюзиви
пʼятниця, 03 серпня 2007 09:28

Сьогодні ЦВК оголосить кількість кандидатур у виборчкомах

До 3 серпня Центральна виборча комісія повинна визначити кількість кандидатур, що включаються до складу окружної виборчої комісії з подання кожної фракції, утвореної в поточному скликанні Верховної Ради.

Це передбачено календарним планом ЦВК, затвердженим у четвер.

Відповідно до нього, до 4 серпня ЦВК публікує в газетах "Голос України" і "Урядовий кур"єр" рішення про утворення територіальних виборчих округів з останніх виборів депутатів, а також рішення про утворення закордонних виборчих дільниць.

До 9 серпня включно депутатські фракції, що були створені в поточному скликанні Верховної Ради, подають у ЦВК кандидатури до складу окружних виборчих комісій.

До 10 серпня інші фракції, що входять відповідно в коаліцію чи опозицію, вносять кандидатури до складу окружвиборчкомів у кількості, необхідній для дотримання представництва коаліції (опозиції) іншими фракціями у випадку, якщо у встановлений термін не надійшло подання від фракції чи кількість запропонованих фракцією осіб менша, ніж встановлена кількість для цієї фракції.

До 13 серпня повинні бути створені окружні виборчі комісії й у 3-денний термін рішення про це опубліковано у ЗМІ.

До 15 серпня депутатські фракції, що були утворені в поточному скликанні Верховної Ради, Міністерство іноземних справ подають кандидатури до складу дільничних виборчих комісій закордонних виборчих дільниць.

До 9 вересня керівник фракції або уповноважена ним особа мають внести в окружну виборчу комісію подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від фракцій, що були утворені в поточному складі Верховної Ради.

Календарним планом визначені також заходи щодо підготовки списків виборців.

До 6 серпня включно затверджуються списки виборців на кожній звичайній виборчій дільниці.

До 9 вересня включно повинні бути виготовлені по дві копії списку виборців на кожній звичайній виборчій дільниці. До 12 вересня підписані дві копії списків виборців у паперовому варіанті і на електронному носії по кожній звичайній виборчій дільниці передаються відповідному окружвиборчкому.

До 26 вересня включно має бути ухвалено рішення про внесення змін у список виборців за підсумками розгляду скарг громадян.

До 27 вересня включно дільничні комісії мають погодити з окружною виборчою комісією списки для виключення зі списку виборців на конкретній ділянці.

Наступного дня після одержання списків дільничними виборчими комісіями відбувається розміщення списку виборців на кожній дільниці для загального ознайомлення на території виборчої дільниці.

Крім того, у календарному плані передбачається порядок, за яким здійснюватиметься голосування вдома.

Так, до 20.00 28 вересня виборець, що за віком чи у зв"язку з інвалідністю, або за станом здоров"я не здатен пересуватися самостійно, передає в дільничну виборчу комісію поштою або через інших осіб власноруч написану заяву з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування з указівкою цього місця.

Вибори у Верховну Ради мають пройти 30 вересня, передає Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ЦВК оголосить кількість кандидатур у виборчкомах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути