Ексклюзиви
понеділок, 15 листопада 2021 05:05

Сьогодні церква вшановує святого, який зцілював людей молитвами

За церковним календарем 15 листопада вшановують преподобного Маркіана Кірського. Християнський святий, сирійський пустельник, сподвижник, який жив в IV столітті.

Він народився в аристократичній сім'ї, тому жив у багатстві. Досягнувши 17 років він почав замислюватися над сенсом буття, а згодом покинув батьківський дім і подався в пустелю.

Маркіан у пустелі жив сам у невпинних молитвах і суворому пості. Збудувавши собі малу келію, він зачинився в ній і ніколи не запалював свічки. Коли ночами звершував молитовне правило по Псалтирі, то Господь висвітлював келію Божественним Світлом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменини 15 листопада відзначає власник сильного імені

Через деякий час преподобний прийняв двох учнів, що оселилися поруч із ним, але, як і раніше, перебував у затворі. Антіохійський Патріарх Флавіан та інші єпископи просили преподобного, для користі християн, залишити своє суворе усамітнення, але преподобний не погодився. Преподобний отримав дар від Господа - зцілював своїми молитвами тих, хто вже не сподівався одужати.

Перед смертю преподобний Маркіан заповідав своєму учневі Євсевію поховати його таємно, далеко від келії, щоб уникнути посмертної слави і не допустити суперечок між охочими мати його останки у прилеглих храмах. Преподобний Маркіан помер 388 році.

Автор: tatmitropolia.ru
  Маркіян жив сам у пустелі
Маркіян жив сам у пустелі
15 листопада у народі святкують Житницю. У цей день прибирали погреб і готували горіхи та інші припаси на зиму. Крім цього, сьогодні мололи зерно, льон, пшеницю. Комору з зерном окропляли святою водою, щоб захистити урожай.
Зараз ви читаєте новину «Сьогодні церква вшановує святого, який зцілював людей молитвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути