понеділок, 12 січня 2009 08:50

Сьогодні АМК ухвалить рішення щодо тарифів на проїзд у Києві

Сьогодні, 12 січня, буде ухвалено рішення у справі щодо приведення столичною владою вартості проїзду у міському транспорті до економічно обґрунтованого рівня. Основою для перенесення терміну прийняття рішення на 2 тижні стало офіційне клопотання Київського міського голови Леоніда Черновецького.

Як повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету України (АМКУ), київська влада, зокрема, повідомила про необхідність завершити великий обсяг роботи із підготовки документації для всебічного розгляду питання.

Враховуючи отримані пояснення і те, що прохання стосується перенесення дати відповідного засідання з цього приводу на нетривалий період, АМКУ задовольнив клопотання.

"Проте, вартість проїзду у міському транспорті столиці, а саме на метро, тролейбус, трамвай і автобус, повинна бути знижена київською владою до економічно обґрунтованого рівня. Ця позиція Антимонопольного комітету залишається однозначною і незмінною", - наголосив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Нагадаємо, 11 грудня Комітет порушив відповідну справу щодо КМДА, КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс". Розгляд цього питання було заплановано на 30 грудня.

Раніше АМКУ відвів КМДА термін до 26 грудня для врегулювання тарифів на проїзд у комунальному транспорті столиці відповідно до висновків робочої групи.

Також нагадаємо, що 8 грудня закінчився 10-денний термін, наданий Першим віце-прем"єр-міністром Олександром Турчиновим для зменшення тарифів у Києві. Раніше О.Турчинов вже доручав Міністерству транспорту і зв"язку спільно з Міністерством житлового господарства України перевірити обґрунтованість підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту у Києві до 13 листопада.

Водночас, на засіданні 27 листопада Київрада не підтримала проект рішення про зниження тарифів на проїзд у пасажирському транспорті до 1 грн.

Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчав з початку листопада. Так, з 4 листопада одна поїздка в метро коштує 2 грн., в наземному транспорті - 1,5 грн., якщо купити талон заздалегідь у кіоску, і 2 грн. - у салоні транспорту. Водночас, вартість поїздки у 50 коп. збережеться тільки для річних проїзних на всі види транспорту, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні АМК ухвалить рішення щодо тарифів на проїзд у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути