вівторок, 10 квітня 2007 17:44

Соціальні готелі для бездомних з"являться в Україні

Верховна рада підтримала в першому читанні законопроект, що передбачає заходи щодо соціального захисту бездомних громадян.

За законопроект про внесення змін до закону "Про житловий фонд соціального призначення" проголосували в першому читанні 246 депутатів з 256 зареєстрованих.

Заступник міністра праці і соціальної політики Олена Гаряча повідомила про те, що цей документ передбачає, що бездомні громадяни можуть отримати притулки в будинках нічного перебування, центрах реінтеграції, а також в соціальних готелях.

За словами заступника міністра діяльність таких установ проводитиметься відповідно до вимог українського законодавства.

Вона повідомила, що згідно проекту, у разі відсутності у особи, якій надаються послуги установами соціального захисту, документів, що засвідчують особу, а також актів цивільного стану, відповідні органи місцевого самоврядування протягом двох місяців повинні забезпечити відновлення втрачених документів.

Законопроект також передбачає, що бездомний громадянин може звернутися в органи місцевого самоврядування і зареєструвати його переважне місцезнаходження для отримання соціального житла.

Згідно законопроекту, місцевий орган самоврядування видає бездомному громадянинові в день такого звернення направлення до установи соціального захисту з метою забезпечення тимчасового притулку.

За словами Гарячої, відсутність документів, що засвідчують особу, не може бути підставою для відмови у наданні тимчасового притулку.

Заступник міністра повідомила, що сьогодні в Україні діє близько ста установ соціального захисту для бездомних громадян, а також 64 притулки, в яких обслуговується близько 25 тисяч бездомних громадян, передає Хайвей.

Зараз ви читаєте новину «Соціальні готелі для бездомних з"являться в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути