Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 20:41

Що буде із затриманими в Азовському морі українськими рибалками

Що буде із затриманими в Азовському морі українськими рибалками
Розповіли про долю затриманих в Азовському морі українських рибалок. Фото: Укрінформ

Державна прикордонна служба та Міністерство закордонних справ України роблять усе можливе для якнайшвидшого повернення українських рибалок, затриманих росіянами в Азовському морі.

Наразі затримані знаходяться в Керчі під адмінарештом на 10 днів за невиконання вимог про зупинку судна. Про це повідомив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко під час брифінгу.

"Ми знаємо всіх громадян, які затримані. Рибалки знаходяться в слідчому ізоляторі в Керчі. Вчора вони були притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді адмінарешту на 10 днів. Після цього в установленому порядку вони повинні бути повернуті на територію України. Однак, якщо буде доведено їхню участь у браконьєрській діяльності, то за це вже передбачено кримінальну відповідальність", - сказав він.

Водночас Дейнеко додав, що рибалки будуть притягнуті до відповідальності й після повернення в Україну. Моряки були затримані на відстані 30 миль від берега, вони здійснили вихід у море з порушеннями, і після повернення вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності в Україні за статтею 202 Кодексу України за порушення прикордонного режиму. За це передбачено штраф у розмірі до 170 грн.

Дейнеко нагадав, що Азовське море - це акваторія, де здійснюється спільне використання водних ресурсів, і російські прикордонники мали право зупинити рибалок і перевірити документи.

Голова ДПСУ також повідомив, що, за інформацією російської сторони, є зізнання власника судна про те, що всі рибалки нібито не мали при собі жодних документів. У тому числі, і дозволу на вилов риби. Крім того, за даними ФСБ, вони мали заборонені знаряддя для рибного лову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ставку загинув рибалка

"Але це - інформація російської сторони, яка поки що не може бути нами підтверджена", - підкреслив Дейнеко.

Українські рибалки, яких разом із судном, 15 лютого, співробітники ФСБ Росії в окупованому Криму захопили в Азовському морі, є мешканцями села Райнівка Приморського району Запорізької області. Імена затриманих, імовірно, Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи та Максим Тєрєхов.

Зараз ви читаєте новину «Що буде із затриманими в Азовському морі українськими рибалками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути