Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 11:21

Смертник підірвав базу в Афганістані, де знаходиться віце-президент США

Головна американська військова база Баграм в Афганістані, де знаходився віце-президент США Дік Чейні, у вівторок піддалася атаці терористів. Підполковник армії США Девід Асетта повідомив, що смертник підірвав головний вхід на авіабазу, яка розташована за 60 км. на північ від Кабула. Віце-президент Чейні не постраждав, проте в результаті вибуху є численні жертви.

Смертник підірвав себе в натовпі робочих за межами військового об"єкту біля воріт зовнішнього сектора охорони. "Атака була проведена біля головного входу", - сказав підполковник Асетта. Він додав, що по всій базі був оголошений "червоний рівень" тривоги, який говорить про те, що було здійснено "прямий напад".

"Йдеться про акцію смертника, здійснену біля головного входу, що охороняється американськими солдатами", - підкреслив він. Загинуло більше 20 чоловік, 11 поранено. Як повідомив представник МВС Афганістану, серед загиблих троє іноземних військовослужбовців. Згідно з заявою американських військових представників, під час вибуху декілька солдатів коаліції отримали поранення.

Відповідальність за цю атаку вже взяв на себе рух "Талібан".

Дік Чейні прибув в Афганістан у понеділок увечері. Очікувалося, що він проведе там всього декілька годин, а потім вилетить на вертольоті до Кабула на зустріч з президентом Афганістану Хамідом Карзаєм. Проте перешкодою для польоту став сильний снігопад, і Чейні довелося переночувати на базі.

У вівторок, через деякий час після терористичної атаки, Чейні вилетів до Кабула, де обговорить з Карзаєм питання протистояння зростаючому впливу талібів у південних та східних провінціях країни і подальшої боротьби з бойовиками "Аль-Каїди".

До Афганістану Чейні відвідав Пакистан. Він прибув з незапланованим коротким візитом до Ісламабаду для зустрічі з президентом Первезом Мушаррафом. Чейні привіз пакистанському керівництву послання, вміст якого у Вашингтоні називають "нетипово жорстким".

Віце-президент США прибув у столицю Пакистану в обстановці секретності і перебуває там всього декілька годин. Головною темою їх бесіди, за деякими даними, стало питання про запобігання проникненню талібів через пакистано-афганський кордон.

Адміністрація Буша попередила Ісламабад, що новий Конгрес США, в якому більшість тепер належить демократам, "може скоротити допомогу Пакистану, якщо його озброєні сили не будуть агресивніше полювати за бойовиками "Аль-Каїди" і "Талібану", повідомляє Ньюз.ру


Зараз ви читаєте новину «Смертник підірвав базу в Афганістані, де знаходиться віце-президент США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути