Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 08:18

Смертельною кишковою інфекцією в Китаї заражені вже 12 тисяч дітей, 26 загинули

Від смертельно небезпечного ентеровірусу-71 в Китаї вже загинуло 26 дітей. Темпи розповсюдження епідемії дуже високі: за останніми даними, кількість хворих наблизилася до відмітки 12 тисяч. Ще напередодні це число не перевищувало 10 тисяч.

Вік пацієнтів не перевищує шести років, а абсолютній більшості з них - менше двох.

Головний осередок інфекції - в місті Фуян (східнокитайська провінція Аньхой). Але кишкова інфекція розповсюдилася на багато інших регіонів країни: у провінції Гуандун на півдні КНР від хвороби загинули вже три дитини, відмічено 1 692 випадки зараження.

Сотні дітей захворіли в центральних провінціях Хенань і Хубей. Інфекція проникла і на північ країни - в провінцію Шеньсі, а також в столицю - в Пекіні зареєстровані 1 482 хворих.

Мінохоронздоров"я КНР попередило, що ситуація тільки погіршуватиметься: за прогнозами чиновників, пік захворюваності очікується в червні-липні. Для боротьби з епідемією створений спеціальний штаб на чолі з міністром охорони здоров"я Чень Чжу. За словами міністра, основна увага приділятиметься профілактичній роботі.

Зауважимо, що збудник інфекції проникає в організм через слизову оболонку травного тракту і верхніх дихальних шляхів. Захворювання у багатьох випадках супроводжується лихоманкою, головним болем, болями в черевній області, нудотою і блювотою. При цьому, потрапляючи в кров, вірус здатний вражати різні органи, викликаючи серйозні, а іноді і смертельні захворювання.

Так, у ряді випадків ентеровірус супроводжується менінгітом, енцефалітом, ураженням серця і легенів, паралічем. Проти хвороби поки не знайдено ні вакцини, ні ефективного курсу терапії. До інфекції схильні в основному діти до 10 років, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Смертельною кишковою інфекцією в Китаї заражені вже 12 тисяч дітей, 26 загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути