Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 08:58

Смертельно хворій француженці відмовили в евтаназії (ФОТО)

Суд "великої інстанції" Діжона визнав неправомірним запит хворої на рак француженки Шанталь Себір, що вимагала надати їй можливість піти з життя за допомогою "смертельної ін"єкції". Як і очікувалося, члени суду прийшли до висновку, що вимога пані Себір несумісна із законами, що діють у Франції.

52-річна Шанталь Себір страждає на рідкісне онкологічне захворювання - естезіонейробластомою. Злоякісна неоперабельна пухлина, діагностована кілька років тому, привела до спотворюючих змін зовнішності і осліпила жінку. За словами Шанталь Себір, протягом декількох років вона відчуває щоденні багатогодинні напади нестерпного болю.

Закон, прийнятий у Франції в 2005 році, дозволяє вводити вмираючих людей в стан медикаментозної коми, щоб полегшити їх страждання. При цьому лікарям забороняється робити будь-які дії, які могли б прискорити смерть пацієнта. Ця передбачена законом можливість не влаштовує француженку - вона хоче померти відразу, в повній свідомості і у присутності рідних і близьких.

Сьогоднішнє вирішення суду не стало несподіванкою. Напередодні, в інтерв"ю французькому телебаченню Шанталь Себір заявила, що, у випадку, якщо її вимога не буде задоволена, вона не почне подавати апеляцію на рішення суду, і піде з життя за межами Франції - в одній з країн, де активна евтаназія дозволена, повідомляє medportal.ru.

Зараз ви читаєте новину «Смертельно хворій француженці відмовили в евтаназії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути