Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 13:59

Словаччині дозволили вступити в єврозону

Міністри фінансів Європи дали згоду на введення євро в Словаччині з 1 січня 2009 року. Був також встановлений курс переходу країни на загальноєвропейську валюту - 1 євро за 30,126 крон.

Таким чином, східноєвропейська держава змогла подолати останню перешкоду на шляху в єврозону. Раніше Єврокомісія і Європейський Центральний банк (ЄЦБ) також підтримали введення євро в Словаччині, відзначивши, що економічні критерії для цього кроку країною дотримані.

У самій Словаччині багато хто негативно відноситься до входження в зону євро, оскільки це загрожує прискоренням темпів інфляції.

Словаччина стане шістнадцятою державою єврозони. Євро було введене у вільний наявний обіг в 11 країнах Європи в 1999 році. Пізніше до валютного союзу приєдналися Греція, Словенія, Кіпр та Мальта. Деякі члени Євросоюзу, зокрема, Великобританія та Швеція відмовилися від переходу на єдину валюту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Словаччині дозволили вступити в єврозону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути